Jenever | Gin

Zin in een G&T

Ketel 1 Jenever

35% – Ketel 1 Jenever is geïnspireerd door de oudste, actieve distilleerketel van Schiedam: distilleerketel nummer 1. De meesterstoker bewaakt het vuur onder de koperen ketels, waarbij uit graandistillaten en gelagerde granen-eau-de-vie met uitgekiende kruidenmelanges deze bijzondere jenever wordt geboren. Een premium jonge jenever vol traditie en toekomst. Eigenzinnig en avontuurlijk van karakter met een zachte, frisse smaak.

3.50

Jopen Piet Honingh Genever

41% – In de geur komen duidelijk jeneverbes en komijn naar voren, waarbij komijn een karakteristieke eigenschap is van de karwijzaad. Op de tong een frisse opening van sinaasappel gevolgd door een kruidige toets van de eucalyptus. Uiteindelijk resulterend in een krachtige, stoere jenever van 41% met een zeer zachte afdronk. De Piet Honingh Genever onderscheidt zich door het gebruik van moutwijn op basis van Jopenbier. Welke vervolgens gedistilleerd wordt in de 250L koperen distilleerketels van Jopenkerk Hoofddorp. Tijdens het distilleerproces zijn de volgende botanische kruiden en vruchten gebruikt: eucalyptus, karwijzaad, jeneverbes, sinaasappel, engelwortel, vlierbloesem en korianderzaad.

4.50

Jopen Barrel Aged Piet Honingh Genever

40% – In de neus zijn rijpe tonen van mandarijn, karamel en eikenhout te herkennen. Op de tong hinten van sinaasappel, karwijzaad en zoethout. Het resultaat is een kruidige, gelagerde jenever van 40% met een karakteristieke en zachte afdronk. De basis van deze gelagerde jenever is de Piet Honingh Genever die zich onderscheidt door het gebruik van moutwijn op basis van Jopenbier. Tijdens het distilleerproces zijn de volgende botanische kruiden en vruchten gebruikt: eucalyptus, karwijzaad, jeneverbes, sinaasappel, engelwortel, vlierbloesem en korianderzaad. Vervolgens heeft deze jenever 68 dagen op virgin medium getoast Europees eikenhout gerijpt.

5.50

Jopen Gospel Dutch Gin

41% – De Mittelfrüh-hop geeft deze Dutch Gin een extra dimensie. Florale aroma’s en op de tong proef je het aardse van de pastinaak met een zachte afdronk. Het kruidige karakter van de paradijszaad komt goed tot zijn recht. Het resultaat: een gebalanceerde droge en aardse smaak met een zachte, kruidige afdronk.
Alle kennis en liefde van het distilleerproces voor gin komen samen in een fluweelzachte smaak vol karakter. Gospel Dutch Gin is een unieke dry gin met een kruidendistillaat van onder andere jeneverbes, sinaasappel, grapefruit, zoethoutwortel en korianderzaad en een rijke mix van paradijszaad, pastinaak en Mittelfrüh-hop.

5.50

Goeie Mie Gin

40% – Biologische Leidse gin, met een knipoog vernoemd naar Goeie Mie ‘De Leidse Gifmengster’. Tot op de dag van vandaag is zij de grootste seriemoordenaar van Nederland, en nog steeds staat Goeie Mie in het Guinness book of records als ‘grootste Gifmengster aller tijden’.
Goeie Mie Gin is ontwikkeld in Leiden en gestookt in Amsterdam. Gestookt met 9 botanicals in een koperen pot still. De Goeie Mie Gin is stevig met tonen van vlierbloesem, citrus en kardemom.

“Slechts de dosis maakt het vergif”

5.50

Rev'd Robinson Barrel Aged Gin

40% – Het limited-edition broertje van Goeie Mie: vernoemd naar de Britse dominee Robinson die in 1620 vanuit Leiden naar Amerika vertrok met de Pilgrim Fathers. Op eikenhout gelagerd met kruiden uit de Leidse Hortus Botanicus, zoals sinaasappel, (de China-appel, rond 1620 nog zeer exotisch) lavendel en nootmuskaat.

5.50

Hayman's Old Tom Gin

41.4% – De botanicals zijn qua smaak nadrukkelijker aanwezig in deze Gin. Licht gezoet. Heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Erg populair in Engeland in de 19e eeuw.
Gedistilleerd naar een origineel familierecept uit de 1870s. Deze Old Tom Gin werd tijdens het eerste cocktail tijdperk in de 1880s gebruikt in klassieke Gincocktails zoals de Martinez en de Tom Collins.

5.50

Hayman's Sloe Gin

26% – Traditionele Engelse likeur. Gemaakt met Sloeberries naar een al lang bestaand familierecept, dat voorheen alleen gebruikt werd voor privegebruik. Populaire drank in de 19e eeuw.
Sloeberries (Sleepruimen-bessen) zijn een soort wilde pruimen van de sleedoorn. Wilde Engelse Sloeberries worden gedurende enkele maanden voorzichtig met Hayman’s Gin doordrenkt voordat ze worden gemengd met natuurlijke suikers.

6.50

* Prijswijzigingen en typfouten voorbehouden