Whisky | Bourbon

een momentje genieten

Jameson

40% – Jameson is de best verkochte Ierse whisky ter wereld. Geproduceerd in de distilleerderij van Jameson in Midleton, Cork County, van gemoute en ongemoute Ierse gerst, Jameson’s blended whisky’s zijn drievoudig gedistilleerd, wat resulteert in uitzonderlijke zachtheid.

6.50

Famous Grouse

40% – The Famous Grouse is de meest geliefde whisky in Schotland. Het staat bekend om zijn zachte en rijke smaak door het gebruik van meer sherryvaten voor het rijpen van haar whisky’s dan andere blended whisky’s. The Famous Grouse Blended Scotch Whisky bestaat uit een blend van the Edrington Single Malts -’s werelds meest gerespecteerde Single Malt Scotch Whisky’s- en zoete grain whisky’s voor het verkrijgen van de kenmerkende zachte smaak van The Famous Grouse.

6.50

Four Roses

40% – Deze amber kleurige straight bourbon uit de Verenigde staten heeft zijn reputatie opgebouwd door constante kwaliteit te leveren. Zijn whisky’s worden gerijpt op Amerikaanse wit eiken vaten voor een minimum van vijf jaar. Dit zorgt voor een zalig zoet aroma, opgebouwd uit onder andere toffee, marmelade en karamel. Het vormt een deken van zoete tonen die grotendeels zijn achtergrond van pittige citrus bedekt. Gelukkig komen die sterk terug, aanwezig, maar niet te overheersend in zijn smaak. Perfect in balans gebracht dankzij de honing en limonade. Licht zoet met een stevige portie geroosterde eik! Deze straight bourbon whisky heeft een alcoholpercentage van 40%

6.50

Laphroaig 10

40% – Laphroaig 10 Year Old is een volle all-malt Scotch Whisky afkomstig van het afgelegen eiland Islay in het westen van Schotland. De whisky heeft een warm gouden kleur en kent op de neus tonen van turf. In de mond is de whisky licht medicinaal met zeer krachtige tonen van turf. De afdronk kent een ziltige toets met een lange nasmaak.

8.50

Glenfiddich 12

40% – Glenfiddich 12 Year is een heerlijke volgouden whisky met een mooie gele gloed uit de regio Speyside. Op de neus zult u frisse groene appel, rijpe peer, geboterde honing en gemoute graan ontdekken; met op de achtergrond wat gekapt hout, amandelen en hints van zachte vanille. Dit is echt een heerlijke combinatie! 

9.50

Highland Park 12

40% – Highland Park 12 Years Viking Honour is een mooie schotse whisky van het eiland Orkney, waarin je een perfecte harmonie van aromatische turf, zoete heide honing en rijke vruchtentaart terugvindt. Zoals de vikingen omschreven in een mooi gezegde:

“I am a reflection of my ancestors and their values. I keep them close and continue to learn, to pass on those values to future generations. My name is all I truly have. Let it be a legacy of honour.”

9.50

* Prijswijzigingen en typfouten voorbehouden

Smokehead Whisky

eigentijds en spannend

Smokehead Single Malt

Islay – 43% – Smokehead Single Malt is een rijke zware peated whisky met een intense smaak, sterk beïnvloed door turf en zeewier. De smaak is fruitig en intens, je herkent sherry, jodium, toffee, rook en zeezout gecombineerd met een delicaat zoetje. Een zeer krachtige whisky voor de ervaren whiskydrinker. Drink hem puur of met een druppeltje water, de geur en smaak komen dan nog beter tot hun recht.

11.50

Smokehead Rum Rebel

Islay – 46% – De naam zegt het al, Smokehead Rum Rebel! Niet voor de angsthaas, maar bedoeld voor de fearless! Dus als je weigert je aan de regels van normaal whisky drinken te houden, en iets ongewoons zoekt, dan wordt hier jouw koppige nieuwsgierigheid beloond. Deze rokerige krachtpatser heeft een prachtige finish ondergaan op rumvaten! 

11.50

Smokehead Sherry Bomb

Islay – 48% – Deze rokerige Islay Sherry Bomb is gelagerd op de mooiste Oloroso sherryvaten en is gebotteld op 48% vol. De whisky kenmerkt zich als fruitige, pittige en zoete rookbom met een sherry vuistslag! Geheel voorzien van een stoere verpakking! Een opvallende verschijning met een knalrode schedel.

11.50

Smokehead High Voltage

Islay – 58% – De rokerige knaller van Schotland! Met 58% is deze single malt het summum wat Islay te bieden heeft. Deze whisky is niet teruggebracht naar een lager alcoholprecentage en heeft daardoor de essentie en de kracht van de vaten en de peated spirit behouden. Als Islay liefhebber moet je deze whisky geprobeerd hebben.

11.50

* Prijswijzigingen en typfouten voorbehouden

Douglas Laing Whisky

as natural as it gets

Big Peat

Islay | 46% – Een kleine partij traditionele whisky’s, alléén bestaande uit Islay malts, non-chill gefilterd, in de natuurlijke kleur. Big Peat heeft een stevig Islay karakter met een zoete kant. Big Peat combineert een selectie van zware rokerige, ziltachtige, en ook asachtige malts uitsluitend afkomstig van het magische whisky eiland Islay. Zo bevat de whisky onder meer Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en Port Ellen om er maar een paar namen te noemen!

11.50

Rock Island

Island | 46.8% – Rock Island is een eerbetoon aan de zee. Deze kleine partij is gecreëerd met de fijnste malts, gedistilleerd op de eilanden: Jura, Islay, Arran en Orkney. Waar het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel, is de ware schat bij deze whisky te vinden in de verborgen, smaakvolle verfijning en de geuren van de zee. Traditioneel gebotteld op 46,8% alcohol, in de natuurlijke kleur en non chill gefilterd. Dit kleine pareltje heeft een waar maritiem karakter, rijk aan zeezout, zoete turf, rook, honing en peper.

11.50

Scallywag

Speyside | 46% – Een kleine partij met daarin alleen de beste Speyside Malts waaronder Mortlach, Macallan en Glenrothes. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill gefilterd. Deze botteling heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur verkregen door rijping op mooie Spaanse Sherry Butts. Het resultaat is een charmante malt met een rijk gekruid karakter met tonen van vanille (door de rijping op gebruikte bourbon vaten) zoet gestoofd fruit, Christmaspudding, donkere chocolade, pittige citrus en zoete tabak.

11.50

Timorous Beastie

Highland | 46.8% – Het originele Timorous Beastie, is een bang veldmuisje dat beroemd is geworden door het gedicht “To a Mouse” van Robert Burns. Deze whisky met dezelfde naam daarentegen is niet voor grijze muisjes. De blend van gerijpte en zorgvuldig geselecteerde Highland single malts van onder andere Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne is non-chill gefilterd en gebotteld op 46,8% alcohol. Deze botteling zit vol aroma van kruidige honing en heeft een ietwat pikante smaak.

11.50

The Epicurean

Lowland | 46.2% – In het Glasgow van de jaren 30 van de vorige eeuw, was The Epicurean het middelpunt van elk feest. Overal waar hij binnenkwam om van een dram te genieten, werd hij omringd door aanbidders en wist hij ze aan zijn lippen te kluisteren door spannende verhalen over verre reizen, interessante ontmoetingen en heerlijk eten en dito drinken te vertellen. Deze expressie eert deze kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid. The Epicurean combineert een aantal van de mooiste Lowland Malts; een combinatie van het beste dat het oosten en het westen van Schotland te bieden heeft. In ware Douglas Laing stijl, zonder kleuring of chill-filtratie en gebotteld op 46,2% alcohol.

11.50

* Prijswijzigingen en typfouten voorbehouden

Whisky proeverij feb 2023

Smokehead Tasting

genieten van whisky

"Eigentijdse en spannende whisky van hoge kwaliteit"

Vier soorten Smokehead whisky met bijpassende hapjes.

Vanaf nu iedere dag te bestellen.

32.50 p.p. *

* vanaf 4 personen graag reserveren.

Islay Single Malt
Rum Rebel
Sherry Bomb
High Voltage